Δραστηριότητες

Το Ερευνητικό Εργαστήριο Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΕΕΜ-ΙΠ) μεριμνά για την πλαισίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας που αναπτύσσεται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, αλλά και για τη διάδοση της επιστήμης πέρα από τα όρια του ιδρύματος.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει δράσεις εκπαιδευτικού και βιωματικού χαρακτήρα που απευθύνονται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες, επαγγελματίες του χώρου των μουσείων και της διαχείρισης της πολιτισμικής κληρονομιάς, αλλά και στο ευρύ κοινό.

Το Ερευνητικό Εργαστήριο Μουσειολογίας (ΕΜΙΠ) μεριμνά για την πλαισίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας που συντελείται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, αλλά και την διάδοση της Επιστήμης πέρα από τα όρια του ιδρύματος.
  • Εκπαιδευτικές δράσεις
    Το Ερευνητικό Εργαστήριο Μουσειολογίας υποστηρίζει και διοργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, αλλά και τους μαθητές/τριες άλλων βαθμίδων εκπαίδευσης. Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η βιωματική μάθηση και σύνδεση με τα μουσεία και τα αγαθά της πολιτισμικής κληρονομιάς.
  • Κοινωνικές δράσεις
    Η σύγχρονη αντίληψη για τα μουσεία επιτάσσει να εντάσσονται στην καθημερινότητα των ανθρώπων και να είναι ανοικτά στις κοινωνίες. Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΜΙΠ διοργανώνει δράσεις που φέρνουν τον άνθρωπο κοντά στα μουσεία, συνδέοντάς τους με εμπειρίες και αναμνήσεις.
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας