Θετικές εντυπώσεις της Υπουργού κ. Κεραμέως για την παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου στη ΔΕΘ

Social Media
Δημοσίευση: 11-09-2022 15:09 | Προβολές: 1399
image

Το περίπτερο του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως όπου την υποδέχθηκαν και παρουσίασαν τα εκθέματα του ιδρύματος o Πρύτανης Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος και ο Προέδρος του ΔΣ του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου Καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος.

Κατά την παραμονή της στο περίπτερο του Ιονίου Πανεπιστημίου η Υπουργός είδε το σύνολο των εκθεμάτων αναλυτικά, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα καινοτόμα στοιχεία στις εφαρμογές έρευνας και ανάπτυξης που δημιουργούνται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ειδικότερα για τα εκπαιδευτικά παιχνίδια ιστορίας, τις εφαρμογές νευροεκπαίδευσης, τα περιβάλλοντα μετάφρασης σε οπτικοακουστικά μέσα, καθώς και τα προσβάσιμα ηχητικά παιχνίδια και ευρύτερα το έργο στον τομέα της υποστήριξης προσβασιμότητας.

Συνολικά, η παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εστιάζεται στην προβολή του έργου που παράγεται στο Ίδρυμα σε όλες τις πτυχές των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων και κυρίως στους τομείς της επιστημονικής έρευνας και της καλλιτεχνικής δημιουργίας, με στόχο, σύμφωνα με τον Πρύτανη Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο, να ενημερωθεί το κοινό για τα «ιδιαίτερα και μοναδικά συστατικά των σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, συστατικά τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στην ανακάλυψη ενός «αύριο», αντάξιου των ατομικών προσδοκιών των νέων ανθρώπων που στοχεύουν συνειδητά ψηλά».

*Stand 18 του Περιπτέρου 14 (akademia): πλησιέστερη είσοδος: Gate 2, οδός Αγγελάκη και Λεωφόρος Στρατού.


 Επιστροφή

Σημαντικές Δημοσιεύσεις

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Ιωάννου Θεοτόκη 72
(+30) 26610-87418/87406/87423
archei@ionio.gr

Βιβλιοθήκη

Ιωάννου Θεοτόκη 72
(+30) 26610 80391- 2- 4
lib-tab@ionio.gr

Ώρες λειτουργίας

Η γραμματεία είναι ανοικτή:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9πμ έως 3μμ
Σάββατο & Κυριακή: Κλειστά

Για θέματα γραμματείας, επικοινωνείτε με την κα. Γάτσου Γεωργία καθημερινά κατά τις ώρες 9:00-11:00 το πρωί στα τηλέφωνα: 26610-87418/87406 και ηλεκτρονικά στα email: gatsou@ionio.gr, archei@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας