Μεγάλη προσέλευση και αμείωτο ενδιαφέρον για το περίπτερο του Ιονίου Πανεπιστημίου σε όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ 2022

ShareThis
Δημοσίευση: 10-09-2022 16:00 | Ενημέρωση: 21-09-2022 10:40 | Προβολές: 4811
Έναρξη: 10-09-2022 |Λήξη: 18-09-2022
[Έληξε]
image

Μεγάλη προσέλευση και έντονο ενδιαφέρον για τα εκπαιδευτικά, ερευνητικά και πειραματικά εκθέματα παρατηρήθηκε στο περίπτερο του Ιονίου Πανεπιστημίου σε όλη τη διάρκεια της 86ης Διεθνούς Έκθεση Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από 10 μέχρι και 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Η παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επικεντρώθηκε στην προβολή του έργου που παράγεται στο Ίδρυμα σε όλες τις πτυχές των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων και κυρίως στους τομείς της επιστημονικής έρευνας και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ξεκινώντας από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της έκθεσης και μέχρι το σαββατοκύριακο του κλεισίματος επισκέφθηκαν το περίπτερο του Ιονίου Πανεπιστημίου σημαντικοί παράγοντες της πολιτικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας και ιδιαίτερα των Ιονίων Νήσων και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες του ιδρύματος και να ανταλλάξουν απόψεις με τον Πρύτανη Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο, τον Προέδρο του ΔΣ του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου Καθηγητή Παναγιώτη Βλάμο και τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής για τη συμμετοχή στη ΔΕΘ Επίκ. Καθηγητή Μιχάλη Παναγόπουλο. Σημαντικό ρόλο στην προβολή των εκθεμάτων του ιδρύματος έπαιξε η ομάδα υποδοχής που αποτελείτο από εθελοντές και εθελόντριες με επικεφαλής την κ. Μάρη Κοσμαρίκου, ενώ αξίζει να σημειωθούν αφενός η συνεισφορά της κ. Αναστασίας Ιωακειμίδου και αφετέρου η άρτια τεχνική υποστήριξη και παρουσίαση των ψηφιακών εφαρμογών από το μέλος ΕΔΙΠ κ. Μάνο Ροβίθη.

Ανάμεσα στις σημαντικές προσωπικότητες που επισκέφθηκαν το περίπτερο στη διάρκεια της έκθεσης περιλαμβάνονται η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως (βλ. Θετικές εντυπώσεις της Υπουργού κ. Κεραμέως για την παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου στη ΔΕΘ), ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας, o Yφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος-Δημοσθένης Στύλιος, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, η ευρωβουλευτής κ. Εύα Καϊλή, ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η βουλευτής κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, ο βουλευτής κ. Στέφανος Γκίκας, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Ιονίων Νήσων κ. Γιώργος Στασινόπουλος, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου, το μέλος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Σπυρίδων Σπαής, ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Καθηγητής Ανδρέας Μπουντουβής, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Ζήσης Μαμούρης, o Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Καθηγητής Στέλιος Κατρανίδης, και ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ Καθηγητής Περικλής Μήτκας.

Ανάμεσα στις επισκέπτριες και τους επισκέπτες του περιπτέρου του Ιονίου Πανεπιστημίου ξεχώρισαν η ευρωβουλευτής κ. Εύα Καϊλή, ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου και ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ Καθηγητής Περικλής Μήτκας.

Ο στόχος που είχε τεθεί από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο πριν την έναρξη της έκθεσης επιτεύχθηκε στον υψηλότερο δυνατό βαθμό και ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών και επισκεπτριών ενημερώθηκε για τα «ιδιαίτερα και μοναδικά συστατικά των σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, συστατικά τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στην ανακάλυψη ενός «αύριο», αντάξιου των ατομικών προσδοκιών των νέων ανθρώπων που στοχεύουν συνειδητά ψηλά». Πλέον, με το κλείσιμο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, είναι σαφές ότι η δυναμική παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου κέρδισε τις εντυπώσεις και αποτέλεσε ένα σημείο αναφοράς στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας.

Με αυτά τα δεδομένα, η άκρως πετυχημένη φετινή παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου στην ΔΕΘ θέτει υψηλά τον πήχυ των προσδοκιών και για την επόμενη χρονιά, δημιουργώντας συνθήκες "εσωτερικής παράδοσης" κατά την οποία το ξεκίνημα της ακαδημαϊκής χρονιά συνδυάζεται με την κορυφαία ετήσια εκδήλωση εξωστρέφειας της Διοίκησης και των ανθρώπων του Ιονίου Πανεπιστημίου.


 



Επιστροφή

Σημαντικές Δημοσιεύσεις

<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Πέμπτη 28-03-2024

Γραμματεία

Ιωάννου Θεοτόκη 72
26610 87418 / 87406 / 87423
archei@ionio.gr

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΙΠ

Ιωάννου Θεοτόκη 72
26610 87223
libraryloan@ionio.gr
library.ionio.gr

Ώρες λειτουργίας

Η γραμματεία είναι ανοικτή:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9πμ έως 3μμ
Σάββατο & Κυριακή: Κλειστά

Για θέματα γραμματείας, επικοινωνείτε με την κα. Γάτσου Γεωργία καθημερινά κατά τις ώρες 9:00-11:00 το πρωί στα τηλέφωνα: 26610-87418/87406 και ηλεκτρονικά στα email: gatsou@ionio.gr, archei@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας