Συμμετοχή Ερευνητικής Ομάδας του Ιονίου Πανεπιστημίου σε Πρόγραμμα Erasmus+ με ακρωνύμιο “BRIDGE” για την ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών ως Γέφυρα Υποστήριξης της Κριτικής Σκέψης και των Αξιών Ισότητας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

ShareThis
Δημοσίευση: 20-12-2022 14:58 | Προβολές: 2028
image

Το Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Information and digital literacy at school. A bridge to support critical thinking and equality values for primary education using children’s literature and transmedia (BRIDGE)» στοχεύει στη διαμόρφωση Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης (https://bridgeinfoliteracy.eu/) ενίσχυσης της πληροφοριακής παιδείας των εκπαιδευτικών στα σχολεία για την υποστήριξη της κριτικής σκέψης και των Ευρωπαϊκών αξιών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Δημιουργείται, συνεπώς, ένα διεθνές και διεπιστημονικό δίκτυο ανταλλαγής καλών πρακτικών από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες (Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Φιλανδία και Μεγάλη Βρετανία). Το Έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2023 και περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ανοικτής διαδικτυακής πολυγλωσσικής εκπαιδευτικής πύλης για την πληροφοριακή και την ψηφιακή παιδεία, στην οποία, μεταξύ άλλων, θα είναι διαθέσιμοι ψηφιακοί εκπαιδευτικοί πόροι, καλές εκπαιδευτικές πρακτικές καθώς και επιλεγμένοι τίτλοι παιδικής λογοτεχνίας.

Επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος BRIDGE είναι η Καθηγήτρια Dora Sales-Salvador από το πανεπιστήμιο Universitat Jaume I (UJI), στην Castellon de la Plana, στην Ισπανία. Στο πρόγραμμα συμμετέχει ομάδα ερευνητών από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Πέτρο Κωσταγιόλα, Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Στην ομάδα έργου του Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετέχουν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΤΑΒΜ και τέως Αντιπρύτανις κα Χριστίνα Μπάνου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος του ΤΞΓΜΔ και ιδρυματικός συντονιστής του Προγράμματος Erasmus+ κ. Ιωάννης Καρράς, ο Δρ. Χαρίλαος Λαβράνος - ερευνητής και διδάσκων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο καθώς και η Καθηγήτρια Κωνσταντίνα Μαρτζούκου από το Robert Gordon University, στο Aberdeen της Σκωτίας, Μεγάλη Βρετανία. Συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια και φορείς είναι οι ακόλουθοι: Università degli Studi di Genova, Ιταλία - Oulun University, Φιλανδία - Cankaya Universitesi Vakfi, Τουρκία και επίσης οι επιστημονικές εταιρείες InformAll και SP4IL από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πρώτη διεθνής συνάντηση (https://bridgeinfoliteracy.eu/bridge-first-transnational-meeting/) πραγματοποιήθηκε στο Παν/μιο Jaume I στην Castellon de la Plana, στην Ισπανία, στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2022, ενώ η δεύτερη διεθνής συνάντηση εργασίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί με οικοδεσπότη το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τον Απρίλιο του 2023 (3-4/4) στην Κέρκυρα. Σύντομα πρόκειται να διεξαχθεί Πανελλήνια Έρευνα, στο πλαίσιο του BRIDGE, καθώς και δράσεις σχετιζόμενες με τις ψηφιακές ικανότητες των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος, 
Πέτρος Κωσταγιόλας
Αναπληρωτής Καθηγητής – Ιόνιο Πανεπιστήμιο


Επιστροφή

Σημαντικές Δημοσιεύσεις

<< <
Μάιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Γραμματεία

Ιωάννου Θεοτόκη 72
26610 87418 / 87406 / 87423
archei@ionio.gr

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΙΠ

Ιωάννου Θεοτόκη 72
26610 87223
libraryloan@ionio.gr
library.ionio.gr

Ώρες λειτουργίας

Η γραμματεία είναι ανοικτή:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9πμ έως 3μμ
Σάββατο & Κυριακή: Κλειστά

Για θέματα γραμματείας, επικοινωνείτε με την κα. Γάτσου Γεωργία καθημερινά κατά τις ώρες 9:00-11:00 το πρωί στα τηλέφωνα: 26610-87418/87406 και ηλεκτρονικά στα email: gatsou@ionio.gr, archei@ionio.gr

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας