Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας,
Π.Μ.Σ. «Διαχείριση και Ανάδειξη Πολιτιστικής Πληροφορίας» και Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας
Συν-διοργάνωση Εικαστικής Δράσης «Ζωγραφίζοντας την Πληροφορία»
Σάββατο 8/6/2019
Το ΠΜΣ «Διαχείριση και Ανάδειξη Πολιτιστικής Πληροφορίας» του Ιονίου Πανεπιστημίου (Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας) συν-διοργανώνει με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας Εικαστική Δράση με τίτλο «Ζωγραφίζοντας την Πληροφορία».
Η Έκθεση των έργων των μαθητών πραγματοποιείται στους χώρους του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ιωάννου Θεοτόκη 72, Κέρκυρα. Στη δράση συμμετέχουν με έργα τους μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης όλων των Δημοτικών Σχολείων της Κέρκυρας. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα έργα των παιδιών το Σάββατο 8/6/2019. Θα απονεμηθεί Έπαινος σε όλους/ες τους/τις μαθητές/μαθήτριες που συμμετείχαν.
Στο πλαίσιο της δράσης θα πραγματοποιηθούν:
- Εικαστικό Εργαστήρι «Το Χρώμα της Πληροφορίας» από το Κ. Δ. Α. Π. Passa Tempo, Σάββατο 8 Ιουνίου, ώρα 11.00 έως 13.00, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ιωάννου Θεοτόκη 72, Κέρκυρα.
- Θεατρικό δρώμενο. «Η μαρμελαδού» της Αλεξάνδρας Μητσιάλη. Δραματοποίηση: Χρύσα Πάντσιου. Συμμετέχουν τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου Θυμέλη. Σάββατο 8 Ιουνίου, ώρα 19.00, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ιωάννου Θεοτόκη 72, Κέρκυρα.
Ο νεαρός βασιλιάς συμπεριφέρεται σε όλους άδικα και σκληρά και κανείς δεν μπορεί να μαλακώσει την καρδιά του. Μόνο η πληροφορία για τις μαρμελάδες της Νίνας, που διασχίζει απ’ άκρη σ’ άκρη τη μεγάλη πολιτεία, δίνει κάποια ελπίδα. Κι αν αυτό που ψιθυρίζει στ’ αυτιά των ανθρώπων η ταξιδιάρικη φήμη είναι αληθινό; Αν πραγματικά η Νίνα μπορεί ν’ αλλάζει τα πιο δύσκολα συναισθήματα των ανθρώπων; Αν στ’ αλήθεια οι μαρμελάδες της είναι μαγικές;
Μεταξύ των στόχων της Δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητικών κοινοτήτων των Δημοτικών Σχολείων της Κέρκυρας για το ρόλο και τη σημασία της Πληροφορίας στη ζωή μας, η συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου με μαθητές, δασκάλους, καλλιτέχνες και γονείς, καθώς και η συζήτηση για την Πολιτιστική Πληροφορία και η ανταλλαγή απόψεων.
Η δράση υλοποιείται με εθελοντική εργασία των φοιτητών/τριών του Π.Μ.Σ. «Διαχείριση και Ανάδειξη Πολιτιστικής Πληροφορίας» του ΤΑΒΜ.
Η είσοδος και οι ξεναγήσεις στην Έκθεση καθώς και η συμμετοχή στα Δρώμενα είναι δωρεάν.